Последните настани

Сподели го ова:

Сегашното време привлекува особено внимание на целото човештво. Управители и државници, луѓе на доверливи и влијателни функции, разумни мажи и жени од сите општествени слоеви со големо внимание ги следат настаните што се случуваат околу нас. Особено ги преокупираат меѓународните односи. Тие гледаат дека некаква напнатост ги опфатила сите елементи на Земјата и сфаќаат дека се подготвува нешто големо и одлучувачко – дека светот се наоѓа на самиот раб на една голема сериозна криза…

 
Сподели го ова:

Слични објави