Совети за животот и исхраната

Сподели го ова:

Гревот и болеста се зголемуваат со секоја следна генерација. Неумереноста во јадењето и пиењето и попуштањето на ниските страсти ги умртвиле благородните способности на човекот. И физичката и умната сила во голема мера зависат од храната што ја јадеме. Мнозина ги престапуваат законите на здравјето поради незнаење и ним е потребна поука. Меѓутоа, повеќето луѓе знаат повеќе отколку што чинат.

Тие треба да ја сфатат важноста од спроведувањето на сопственото знаење во дело. Оваа книга е преполна со совети не само за исхраната, туку и за животот воопшто.

 

Сподели го ова:

Слични објави