Ум, карактер и личност

Сподели го ова:

Можеби ќе се запрашате: како да бидам господар на сопствените постапки и да ги контролирам моите внатрешни емоции? Умот го управува целото тело. Сите наши постапки, добри или лоши, извираат од умот. Мозочните нерви кои одржуваат врска со целиот организам се само средство преку кое Небото може да комуницира со човекот и да влијае на неговиот внатрешен живот. Мислите мора да се увежбуваат. Телото мора да се подреди под управа на возвишените сили на битието. Страстите мора да бидат контролирани од волјата, која самата мора да биде под Божја контрола. Вие не можете да ги контролирате вашите побуди, вашите емоции, како што можеби сакате; но можете да ја контролирате вашата волја, и да извршите темелна промена во вашиот живот. Со предавање на својата волја на Христа, ќе имате сила од Бога. Умот е градина, а карактерот е плодот.Каква и да е вашата положба, Бог е во состојба така да го обликува расположението, така што тоа може да биде пријатно и христолико.

 
Сподели го ова:

Слични објави