Овошни сокови

Сподели го ова:

Благ сок од грозје

  1. Чистиот, непревриен сок од грозје е здрав пијалок. Меѓутоа, многу алкохолни пијалаци кои денес се трошат во толку големи количини содржат смртоносни отрови. Оние кои уживаат во нив често се доведуваат себеси до лудило, лишени од здравиот разум; под нивното кобно влијание луѓето прават прекршоци, насилства, а често и убиства.          МЅ 126, 1903

Благотворно за здравјето

  1. Овошјето треба да биде артикал кој ќе се изнесува на вашата трпеза и ќе претставува дел од вашето мени. Сокот од овошје, заедно со леб е многу пријатен. Треба да му благодариме на Господа за доброто, зрело и здраво овошје, бидејќи тоа има благотворно дејство на здравјето.

Leter 72, 1896

[Земање на сирово јајце во неферментирано вино – 324]

[Употреба на лимунов сок од страна на Елена Вајт во приготвувањето на салатата – 522]

Сподели го ова:

Слични објави