БИБЛИЈАТА ЗА БЕСМРТНОСТА НА ДУШАТА

БИБЛИЈАТА ЗА БЕСМРТНОСТА НА ДУШАТА

Денешната тема е библиски одговор до оние верници кои се сигурни дека Библијата учи како за бесмртноста на човечката душа така и за вечното мачење на грешниците во пеколниот оган. Нормално, притоа се повикуваат на некои текстови од Библијата кои, според нивно мислење, ги потврдуваат нивните ставови за гореспоменатото учење. Зошто денес со една и иста Библија…

БЕСМРТНОСТА НА ДУШАТА — ОТРОВОТ НА ВАВИЛОН

БЕСМРТНОСТА НА ДУШАТА — ОТРОВОТ НА ВАВИЛОН

Оваа и следните неколку теми ќе ги посветиме на вавилонското вино, со кое се опиени сите народи. Ќе зборуваме за учењата со кои Вавилон, поттикнат од друг, а не од Божјиот Дух, ги опива сите народи. Денеска ќе се запознаеме со еден од најсмртоносните отрови на Вавилон, со кој се опиени 99% од христијаните. БЕСМРТНОСТА НА ДУШАТА…