ОД 1 ОКТОМВРИ – НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА СИТЕ

ОД 1 ОКТОМВРИ – НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА СИТЕ

„Недела станува ден на неделен одмор и со тоа правиме уште еден исчекор кон унапредување на работничките права и социјалната правда, и ја продолжуваме грижата и поддршката за работниците како приоритет на оваа владина коалиција. Во фокусот на нашето внимание беше значењето на рамнотежата помеѓу професионалниот и приватниот живот, како неопходен елемент во животот на…

ДОНАЛД ТРАМП ПОТПИШУВАЛ УКАЗ ЗА ЗАШТИТА НА ВЕРСКАТА СЛОБОДА

ДОНАЛД ТРАМП ПОТПИШУВАЛ УКАЗ ЗА ЗАШТИТА НА ВЕРСКАТА СЛОБОДА

Претседателот Трамп вели дека власта премногу често ја користи својата моќ против луѓето од верата, и тоа мора да престане. Трамп го потпиша указот за верска слобода. Многу евангелистички лидери високо го оцениле овој чекор на претседателот, но други велат дека е недоволен.

МИТРОПОЛИТОТ ИЛАРИОН САКА ДА ГО ЗАБРАНИ КУПУВАЊЕТО ВО НЕДЕЛА…

МИТРОПОЛИТОТ ИЛАРИОН САКА ДА ГО ЗАБРАНИ КУПУВАЊЕТО ВО НЕДЕЛА…

Митрополитот Иларион сака да го забрани купувањето во недела заради зајакнување на семејството.

САМОУБИЈЦИТЕ ПУСТОШАТ ВО ЈАПОНИЈА

САМОУБИЈЦИТЕ ПУСТОШАТ ВО ЈАПОНИЈА

Што ги наведува жителите на Јапонија да се самоубијат? Секој ден околу 60 јапонци извршуваат самоубиство. Меѓу најчестите причини се проблемите на работа и во семејството. Годишната штета на Јапонија поради самоубиство изнесува повеќе од 4 милијарди долари.

РИМСКИОТ ПАПА РАЗМИСЛУВА ЗА ЗАЕДНИЧКИ ДАТУМ ЗА ПРОСЛАВА НА ВЕЛИГДЕН

РИМСКИОТ ПАПА РАЗМИСЛУВА ЗА ЗАЕДНИЧКИ ДАТУМ ЗА ПРОСЛАВА НА ВЕЛИГДЕН

Папата рекол дека заедно со првите луѓе на православните цркви, се обидува да најде начин да определи единствен датум за прослава на христијанскиот Велигден.