14.Конечен исход

14. лекција Сабота, 30. септември 2017. Конечен исход „Она што око не видело, уво не чуло, ниту на човек на ум му дошло, тоа Бог го приготвил за оние кои Го љубат.“ – 1 Коринтјаните 2,9. „Обидете се да го замислете домот на спасените, но имајте на ум дека тој ќе биде многу пославен од…

13.Од полноќ до разденување

13. лекција Сабота, 23. септември 2017. Од полноќ до разденување „Доаѓа нашиот Бог, и нема да молчи; пред Него ќе има оган што проголтува, околу Него бура.“ – Псалм 50,3. „Исус оди напред како силен победник. Тој сега не доаѓа како човек на болката, да ја пие горчливата чаша на срам и јад, туку како…

12.Ширење на гласната вика

12. лекција Сабота, 16. септември 2017. Ширење на гласната вика „Зашто ќе излеам вода врз жедната земја, и потоци врз исушеното; ќе го излеам духот Свој врз твоето поколение и благословот Свој – врз твоите потомци.“ – Исаија, 44,3. „Зошто не сме гладни и жедни за дарот на Духот, кога само преку Него можеме да…

11.Божја мудрост во одредување на времето

11. лекција Сабота, 9. септември 2017. Божја мудрост во одредување на времето „Господ нема да задоцни со Своето ветување, како што некои мислат за бавењето; но долго време трпи, бидејќи не сака да загине некој, туку сите да се покаат.“ – 2 Петрово, 3,9. „Вистина е дека времето е продолжено подолго отколку што ние очекувавме…

10.Работа за Господарот

10. лекција Сабота, 2. септември 2017. Работа за Господарот „Одете по сиот свет и проповедајте го Евангелието на секое создание. “ – Марко 16,15. „Оние кои Го чекаат Господа, ја чистат својата душа со покорување на вистината. Стражарејќи будно, тие истовремено и вредно работат. Бидејќи знаат дека Господ е пред вратата, нивната ревност е оживеана…

9.Подготовка

9. лекција Сабота, 26. август 2017. Подготовка „Трудете се да имате мир со сите и светост, без која никој нема да Го види Господа.“ – Евреите 12,14. „Дали со своите разговори и со светиот живот им докажуваме на оние кои се околу нас дека ја очекуваме величествената појава на нашиот Господ и Спасител Исус Христос.“…

8. Личен однос со Исуса

8. лекција Сабота, 19. август 2017. Личен однос со Исуса „И така, кој е во Христос, тој е ново создание; старото помина, и „И така, кој е во Христос, тој е ново создание; старото помина, и ете, се создаде новото.“ – 2 Коринтјаните 5,17. „Кога ќе се свртиме кон Сонцето на правдата, кога ќе дојдеме…

7. Чекање и стражарење

7. лекција Сабота, 12. август 2017. Чекање и стражарење „Кој се даде самиот Себе за нас, за да нè избави од секакво беззаконие и да нè очисти, та да Му бидеме народ избран, ревносен кон добри дела.“ – Тит 2,14. „(Христос) покажал што значи да се очекува Неговото доаѓање. Времето треба да се поминува не…

6. Со голема сила и слава

6. лекција Сабота, 5. август 2017. Со голема сила и слава „И ќе речат во тој ден: „Еве, Тој е нашиот Бог! На Него се надевавме, и Тој нè спаси! Тој е Господ; Него Го чекавме; да се радуваме и веселиме за спасението од Него.“ – Исаија 25,9. „Црните, заканувачки облаци, што го покриваат небесниот…

5. Исус навистина повторно ќе дојде!

5. лекција Сабота, 29. јули 2017. Исус навистина повторно ќе дојде! „Кога ќе отидам и ќе ви приготвам место, пак ќе дојдам и ќе ве земам вас кај Себе за да бидете и вие каде што сум Јас.“ – Јован 14,3. „Една од најсвечените и најславни вистини откриени во Библијата е второто доаѓање на Христос,…