13. Дома со нашиот Избавител

13. лекција               Сабота, 29. јуни 2019.  Дома со нашиот Избавител  „Нема повеќе да се слуша за насилство во земјата твоја, ниту опустошување и разурнување – во пределите твои; и ѕидовите свои ќе ги нарекуваш спасение и портите свои – слава.“ – Исаија 60:18. „Но доаѓа ден кога по долго…

12. Избавување од уништување

12. лекција             Сабота, 22 јуни 2019.  Избавување од уништување  „Бидејќи се надеваше во Мене, и ќе го избавам, и ќе го заштитам, зашто го позна името Мое.“ – Псалм 91:14. „Така Бог ќе ги истреби безбожниците од земјата. Но праведниците среде сите тие потреси и метежи ќе бидат сочувани како…

11.Бог го избавува својот народ

11. лекција               Сабота, 15 јуни 2019. Бог го избавува својот народ „Бидејќи се надеваше во Мене, и ќе го избавам, и ќе го заштитам, зашто го позна името Мое. Ќе повика кон Мене, и ќе го чујам; со него ќе сум во неволја; ќе го избавам и ќе го…

10.Избавување од нашите непријатели

10. лекција       Сабота, 8. јуни 2019. Избавување од нашите непријатели „Си приготвил пред мене трпеза пред очите на непријателите мои, си ја помазал главата моја со миризливо масло; и чашата моја се прелева.“ – Псалм 23:5. „Нашата помош е единствено во Бога. Не треба да си ласкаме себеси дека имаме било каква мудрост…

9. Избавување од болести

9. лекција              Сабота, 1. јуни 2019.  Избавување од болести  „И ќе ја отстрани од тебе Господ, секоја немоќ, и никакви лути египетски болести (што си ги видел и) што ги знаеш, нема да испрати врз тебе, туку ќе ги испрати на сите што те мразат.“ – Повторени закони 7:15….

8.Спасување на нашиот ближен

8. лекција              Сабота, 25. мај 2019. Спасување на нашиот ближен „Давајте и ќе ви се даде: мерка добра, набиена, натресена и преполна.“ – Лука 6:38. „Нeгoвa e зeмjaтa и ситe срeдствa Mу сe нa рaспoлaгaњe и Toj ќe ги блaгoслoви ситe штo сaкaaт дa бидaт блaгoслoв зa другитe.“ –…

7.Служба за избавување

7. лекција              Сабота, 18. мај 2019. Служба за избавување „Духот на Господ Бог е врз Мене, зашто Господ Ме помаза за да им благовествувам на бедните, Ме испрати да лекувам скрушени по срце, да им проповедам на заробените и на затворениците – отворање на темницата.“ – Исаија 61:1. „Попуштајќи…

6. Избавување преку воскресение

6. лекција                  Сабота, 11. мај 2019.  Избавување преку воскресение  „А Исус и рече: ‘Јас сум воскресението и животот; кој верува во Мене, и да умре, ќе живее. И секој што живее и верува во Мене, нема да умре довека. Го веруваш ли тоа?’“ – Јован 11:25,26. „Исус…

5.Избавување од смрт

5. лекција                  Сабота, 4. мај 2019. Избавување од смрт „О, смрт, каде ти е осилката? О, гробу, каде ти е победата?“ – 1. Коринтјаните 15:55. „Божјите избраници можат да паднат на својата должност, но тие само заспале, додека Исус не ги пробуди, па заедно со Него да…

4.Избавување од египетската наука

4. лекција                 Сабота, 27. април 2019. Избавување од египетската наука „Не одете по патот на незнабошците.“ – Еремија 10:2. „Апелирам до родителите да им обезбедат на своите деца место каде нема да бидат хипнотизирани со лажно образование. Нивната единствена сигурност се наоѓа во Христовото учење. Тој е големата…